top of page
Fettreducering med kyla

Cryolipolysis - Fettreducering med kyla

Fettreducering med kyla

För behandling av ett område 900 kr 

För behandling av två områden 1500 kr 

 

För behandling av tre områden 2000 kr 

För behandling av fyra områden 2400 kr 

Konsultation är gratis. Bokas via bokadirekt.

 

Ett område räknas som det område där man kan sätta munstycket.

Cryolipolysis är en teknik som gör det möjligt att reducera lokala fettdepåer utan behov av kirurgi. Metoden är vetenskapligt bevisad för permanent reducering av fettvävnad som inte reagerar på kost och träning.

Under behandlingen placeras ett munstycke på det önskade området och sugs fast med hjälp av ett vakuum. Området kyls sedan ner för att komma åt den subkutana vävnaden, dvs fettcellerna. Fettcellerna elimineras genom kristallisering, följt av celldöd och cellupplösning.

Varje område behandlas 20-35 minuter beroende på fettvävnadens tjocklek. Metoden är inte smärtsam men en lätt spänning uppstår i närheten av det behandlade området pga vakuumeffekten och även en intensiv lokal kyla, främst i början av behandlingen. Detta ger med sig efter ca 5 minuter.

Vilka område kan behandlas med LipoCryo?

Lipocryo är speciellt lämpligt för lokala fettdepåer, alltså inte för personer med allmän fetma. Områden som är ideala att behandla är t.ex. buk, flanker, rygg, kärlekshandtag eller ridbyxlår. 

Hur många behandlingar behöver man göra?

Fettvävnadens storlek i kombination med den önskade minskningen avgör hur många behandlingar som krävs. Normalt behandlas samma område mellan 1-3 gånger. För att kroppen ska hinna transportera bort de eliminerade fettcellerna så bör man vänta 5-6 veckor innan man behandlar samma område igen. 

bottom of page